Anne Vree

Tekenaar / Illustrator

Ik werk niet in opdracht en maak uitsluitend vrij werk.

OVER

Anne Vree (1994) komt oorspronkelijk uit de Hoeksche Waard. Sinds 2016 woont ze in Zwolle.

Mijn kunstenaarschap is zelfexpressie. De grootste inspiratiebron? De omgeving om mij heen. Ik houd van en plein air tekenen (vaak met gouache) en in de koudere maanden maak ik foto’s van herkenbare locaties om ze in mijn atelier na te kunnen tekenen. Bekende plekken komen vaak voor in mijn autonome illustratie projecten, zoals het prentenboek ‘Een schildpad in de gracht!’

Ik publiceer boeken in eigen beheer – zonder fonds, subsidie of uitgever. 100% puur mijn eigen visie. Ik geloof dat er pas ziel in mijn tekeningen zit, als de prikkel om te maken bij mijzelf vandaan komt. Echt vrij werk dus. Illustreren in opdracht past daar niet bij.

Tijdens mijn opleiding aan de kunstacademie (WDKA, 2011 – 2015) heb ik constant op mijn tenen moeten lopen. Hoewel ik door een afwijking aan mijn achillespees van nature op mijn tenen loop 😉 – is het nu tijd om goed te aarden.

Het aarden is goed gelukt. Ik ben neergestreken in Zwolle, waar ik woon met mijn lieve vriend. Sinds 2019 ben ik lid geworden van kunstvereniging Palet Zwolle. Een warm bad, waar we elke donderdagavond naar model tekenen. Ik doe dat op de iPad.

Sinds begin 2023 deel ik een atelier met Tonny Eenkhoorn bij kunstvereniging Palet Zwolle. Ik oefen het schilderen met acryl op een voor mij (groter) formaat: 80 cm. Houdt mijn tentoonstellingsagenda in de gaten, van harte welkom!

Parttime Tekenaar & parttime…

Content Ontwerper
Limid BV
Vast dienstverband
Maandag t/m donderdag

Lid / Atelierhouder
Kunstvereniging Palet Zwolle
Bagijneweide 15
Zwolle
Donderdagavond, vrijdagmiddag

Vrijwilliger Lezen en Lenen
Stadkamer Centrum
Vrijdagochtend

contact

Om datalekken te voorkomen heb ik mijn e-mailadres niet online staan. U kunt mijn contact formulier gebruiken of een bericht sturen via instagram.

Voor het contactformulier gaat u naar https://annevree.com/contact
Typ het wachtwoord Hoianne

Ik heb mijn contactformulier beveiligd, om uw en mijn privacy te beschermen. Anders kunnen Webcrawler Robots heel veel spam gaan sturen.

In de media

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close