Een schildpad in de gracht!

€ 19,95 – Hardcover

+ € 1,95 Verzendkosten

Paddie is een schildpad zonder baasje. Ooit was hij een huisdier, nu zwerft hij door de gracht. Helemaal alleen zoekt hij naar eten en een huisje. Hij moet voor zichzelf zorgen. Totdat… hij Opa en Pim ontmoet, die naast hun woonboot de eendjes voeren.

Een zelf uitgegeven prentenboek over het vinden van een nieuwe familie. 

Met tekeningen van Zwolse locaties.

Het boek wordt op bestelling gedrukt. (‘Printing on demand.’)
Levertijd: 5 werkdagen.

Ook verkrijgbaar als e-book

Vanaf € 2,49

Om bijvoorbeeld op de iPad voor te lezen.

Leen hem gratis in de bibliotheek

Gebruik de aanvraagservice

Dit boek ligt bij 33 bibliotheken. Als uw eigen bibliotheek hem niet in de collectie heeft, dan wordt automatisch gekeken welke bibliotheek deze titel wel kan leveren.

Bekijk making-of video


Lees de eerste negen pagina’s


Met tekeningen van Zwolse locaties


Wezenlandenpark

Almeloos kanaal

Thorbeckegracht

Recensies

Laat jij ook een recensie achter? 🙏


Waardering: 5 uit 5.

Een aanrader

Ik heb dit boek gekocht voor mijn kleindochter die naar Zwolle komt verhuizen. Als oma, een rasechte zwollenaar, geboren en getogen, en die alle plekjes van zwolle kent, is het een leuke manier voor mijn kleindochter om via dit prentenboek Zwolle te leren kennen. Tevens ben ik ook peuterleidster en vind dit prentenboek een heel leuk boek voor de kinderen op de speelzaal om voor te lezen. Leuke duidelijke plaatjes met mooie tekst. Echt een aanrader om dit boek aan te schaffen!

Marianne

Waardering: 5 uit 5.

Klasse!

Zelfs nog spannend ook. Lief getekend. Dank voor deze aanwinst, vast ook namens de kleinkids, want we gaan er zeker op de fiets heen met boek mee. Eigenlijk zie je nooit zoiets over je eigen woonomgeving.

+ Mooi uitgevoerd, lekker formaat
+ Heel herkenbaar

Evert Jan

Waardering: 4.5 uit 5.

Geweldig boek

Ik heb het boek voor de verjaardag van mijn kleindochter gekocht. Wat een leuk boek! En met bekende plaatjes. Ik kom geregeld met haar op de kinderboerderij in Park de Wezenlanden. En op het plaatje met de Watertoren kijk je bijna de straat in waar ik woon. Prachtig

+ Kleurrijk
+ Leuk verhaaltje

Jenny

Waardering: 5 uit 5.

Mooie boodschap dmv speelse illustraties!

Een uniek verhaal wat wordt gedragen door de super schattige en mooie tekeningen. Mooie lay-out, op de werkelijkheid gebaseerd en sluit goed aan bij de belevingswereld van jonge kinderen! Leuk dat de emoties van de schildpad zo duidelijk worden weergegeven. De verschillende plekken in Zwolle worden gedetailleerd getoond aan de lezer. Kortom: een dikke aanrader!

Janine

Waardering: 4.5 uit 5.

Leuke tekeningen

Wat een leuk boek! Ik heb erg genoten van de avonturen van de kleine schildpad. De illustraties zijn ook erg leuk. Het is heel herkenbaar, soms een beetje zielig maar ook grappig. Het andere boek van deze auteur heb ik ook in mijn bezit. Die is net zo leuk.

+ Deels waargebeurd

Marietje

Waardering: 5 uit 5.

Spannend en grappig verhaal

Vandaag het boek binnen gekregen. Wat een ontzettend leuk, spannend en grappig verhaal! Met prachtige tekeningen! Beslist een aanrader!

+ Snelle levering

Rianne

Waardering: 4 uit 5.

Zwols kinderverhaaltje

Leuk verhaal over de belevenissen van een schildpadje in Zwolle met voor mij als inwoner van Zwolle herkenbare plaatjes. Lieve grappige plaatjes. Mooi vormgegeven boek met stevige bladzijden. Het einde van het verhaal had wat anders gemogen, het lijkt alsof het nog niet uit is maar als je de pagina omslaat blijkt dat dat wel het geval is. Mijn kleinkinderen vinden het heel leuk.

+ Stevig boekje.
+ Leuk verhaal met leuke tekeningen.

– Te abrupt einde.

Marian

Waardering: 5 uit 5.

Huisdier van Pim en opa

Mijn kleindochter vond het een leuk boek. Ze vindt het leuk dat Paddie toch een huisdier is van Pim en opa. Ik heb het al twee keer voorgelezen. Als ze weer naar Zwolle komt, gaan we kijken of we Paddie kunnen vinden.

Anneke

Waardering: 5 uit 5.

Leuke illustraties

Wat een leuk verhaal! Mijn dochter geboren in de hoeksche waard en mijn schoonzoon die zijn jeugd doorbracht in zwolle leek mij dit het ideale boekje om voor te lezen aan mijn kleinzoon. Super boekje!

E.V.

Waardering: 5 uit 5.

GEWELDIG

Mijn zoon plus moeder zijn dol op het boekje. Met de boot zijn we opzoek gegaan naar Paddie. We hadden er drie gezien in de gracht.

Slecraig

Waardering: 4 uit 5.

Ontzettend herkenbaar

Onze kinderen vinden dit een geweldig boek. De plekken waar de schildpad langs komt herkennen ze. Het is mooi getekend en een mooi verhaal.

+ Mooie tekeningen
+ Herkenbaar voor kleine Zwollenaartj

S.F.

Waardering: 4.5 uit 5.

Dank je wel Annevree voor dit stukje Zwolse nostalgie

In 2019 heb ik Annevree haar verhaal aangehoord op De avond van het Overijsselse boek. Over de schildpadden in de Zwolse gracht. En haar vergevorderde plannen om hier een mooi boek van te maken. En dan is het er. 45 Jaar heb ik in Zwolle gewoond. Dicht bij de dierenweide waar ik al kwam met mijn dochter en vele jaren later met mijn kleindochters. Het boek is een feest van herkenning met de mooie en herkenbare illustraties. Nu ik sinds een jaar op Vlieland woon is het mij nog dierbaarder. Zie er naar uit het straks te bekijken en voor te lezen aan de kleindochters want dit boek blijft op Vlieland.

+ De mooie herkenbare illustraties

Lineke

Waardering: 5 uit 5.

Een must voor iedereen in Zwollywood

Zo af en toe komt er een pareltje voorbij. Een voorleesverhaal dat leuk is voor het kind maar waar je als ouder/groot ouder ook lol in hebt. En in dit geval zijn dat de locaties van Zwolle, dat maakt het verhaal en de tekeningen een must voor iedereen met blauwe vingers.

+ Milieu en natuur bewust

Joep

Waardering: 5 uit 5.

Herkenbaar

Mooi prentenboek. Veel te herkennen als Zwollenaar. Leuk om in de boekenkast te hebben staan.

Maarten

Waardering: 3 uit 5.

Milde kritiek

Leuke tekeningen, locaties heel herkenbaar voor Zwollenaren, ook voor anderen interessant. Aardig verhaaltje, maar waarom kinderen voorliegen? Waterschildpadden weten zich soms een poosje te handhaven, maar overleven vaak de winter niet en planten zich hier zeker niet voort. Realistischer is het als Paddie schildpadvrienden krijgt (met een speciale vriend(in)?) en leert hoe hij voedsel moet vinden en hoe hij kan overwinteren. Het verhaal is toch ook leuk dat hij niet meer alleen is?

+ Herkenbare locaties leuk getekend
+ Route is na te lopen

– Voortplanting niet mogelijk
– Gekookte mosselen en zo…

Annemarie

Waardering: 4 uit 5.

Paddie de schildpad

Het verhaal van Paddie de schildpad is leuk voor jonge kinderen, vooral vanwege de kleurrijke illustraties. Paddie is zijn terrarium ontgroeid en zijn baasje brengt hem op een avond naar een Zwolse kinderboerderij. De andere dieren zijn best aardig, maar ze maken veel lawaai en daar kan Paddie niet tegen. Dus gaat hij weg en zwemt door de sloot naar de stadsgracht. Onderweg ontmoet hij een boze meerkoet en een aardige rat en komt hij bij de woonboot van Pim en zijn opa. Daar mag hij de winter doorbrengen.
In het voorjaar gaat Paddie mee met een vaartochtje door de gracht in de motorboot van opa. Als ze een andere schildpad op een boomstam zien zitten, zet opa Paddie overboord, die vriendschap sluit met de schildpad. Ook voor de voorlezer (vooral als die Zwolle goed kent) is er plezier aan te beleven omdat de schrijfster/illustrator de stadsgezichten rond de gracht heel herkenbaar heeft afgebeeld. Daarvoor heeft ze gebruik gemaakt van foto’s, die ze op haar iPad heeft verwerkt in de illustraties. Mijn kleindochter van twee en een half luistert geboeid als ik haar het verhaal van Paddie voorlees. Oudere kinderen willen misschien een boek met meer spanning, maar voor de kleintjes is het een ideaal verhaal, zonder monsters of gevaarlijke situaties.

+ De mooie illustraties
+ De herkenbaarheid van Zwolle

Herman

Waardering: 3 uit 5.

Leuk boek!

Het leuke aan dit boek is dat het echte plaatjes uit Zwolle bevat. Herkenbaar voor de kinderen en tof om langs te varen, fietsen of wandelen. Wat ik wel jammer vind is dat er te veel fantasie bij geschreven is. Zoals de schildpad die pannenkoeken en mosselen eet. Het zou leuk zijn om de kinderen echt iets bij te brengen over schildpadden. Dan leren ze er ook nog van! Het einde vond ik ook wat abrupt.

+ Leuk al die herkenbare plekken
+ Tof om de route eens langs te gaan

– Abrupt einde
– Veel fantasie

Kim

Waardering: 4 uit 5.

Aanschafinformatie van NBD Biblion

Paddie de schildpad had een baasje, tot hij te groot werd voor zijn verblijf. Toen werd hij gedumpt op een kinderboerderij. Daar wil hij weg, want hij kan er niet slapen. Maar het is lastig overleven in de natuur. Gelukkig is er een rat die hem waarschuwt dat de worm die in het water bungelt geen lekker hapje is, maar dat hij dan aan de haak geslagen wordt. Hij geeft de tip om de eenden te volgen, dan vindt hij vast wel wat te eten. Daar wordt hij gevonden door Pim en zijn opa. Die nemen hem in huis in hun woonboot. Daar mag hij aansterken, en de hele winter lekker warm binnen zitten. Op een dag zien ze nog een schildpadje zitten, en laten ze Paddie vrij om met haar te leven. Na een tijdje komen Paddie en zijn vriendinnetje terug, met hun kindjes!

Prentenboek met een verhaal dat zich afspeelt in Zwolle. Voor de kleurrijke illustraties zijn natuurgetrouwe kleuren gebruikt, waarbij vooral groen opvalt. De figuren zijn makkelijk te herkennen, maar niet versimpeld om aantrekkelijk te zijn voor jonge kinderen. Leuk verhaal over echte schildpadjes in een echte stad, met een vrolijke twist. Het verhaal is deels waargebeurd en geïnspireerd door de schildpadden die de auteur in de grachten van Zwolle ontdekte. Eerder maakte zij het prentenboek ‘Daarheen, kleine Egel!’*. Vanaf ca. 4 jaar..

Recensent Sanne Meuleplas

Zelf schildpadden in Zwolle zien?


Huur een bootje
Kijk bij zonnig weer goed op de boomstammen in het water bij de Potgietersingel.

Wandel door het Engelse Werk park
Kijk bij zonnig weer goed op de dikke boomstam rond het vogeleiland.

Geluk hebben!
Op sommige plekken heb ik “Paddie” maar 1x gezien, zoals in het Wezenlandenpark.

Bekijk meer foto’s van schildpadden op de kaart


In de media


Stadskrant de Peperbus

In de Buurt Zwolle

Dé literaire prijs voor indie-auteurs.
Prijs: mooiste cover.

De Swollenaer

In de Buurt Zwolle

In de Buurt Zwolle

Foto’s van tevreden kopers


Mette

Poes Nora (Marja)

Herman met kleindochter

Coverafbeelding Een schildpad in de gracht! Anne Vree Print on demand 9789464067279
Prijs: €18,95
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close